Printerët 3D

KSEA Technology shpk dhe ELEKTROSTUBLLA shpk fillojnë prodhimin e printerëve 3D. Prodhimi i të gjitha versioneve do të jetë me kod të hapur (open source) dhe me çmime shumë ekonomike. Pjesa më e madhe e printerëve është prodhim vendor si profilet e aluminit, pjesët e printuara 3D etj. Të gjitha prodhimet kanë garanci në afat… Continue reading Printerët 3D

Filluan printimet 3D

Në natyrën e bukur të Stubllës filluan printimet 3D. Zhvillim i makinerive dhe teknologjive të reja nga KSEA Technology dhe Elektrostublla.

Mini fabrika për riciklim dhe përpunim të plastikës

KSEA technology zhvillon kompletin nga tri makineri për riciklim dhe përpunim të plastikës. Ky komplet përbëhet nga tri makineri komplementare. 1. Mulliri (shredder) për bluarje, thërrmim të plastikës me kapacitet 15 kg në orë 2. Ekstruder për prodhim të filamentit për printera 3D 3. Printer 3D më me mundësi prodhimi të detajeve të mëdha me… Continue reading Mini fabrika për riciklim dhe përpunim të plastikës

Parametrat e matjes së suksesit të qeverisë

Parametrat e matjes së suksesit të qeverisë në Kosovë Shqipëri dhe kudo: Rritja tremujore e GDP Per capita (Të hyrat e tërësishme për frymë) Rritja tremujore e GDP PPP Per capita (Të hyrat e tërësishme për frymë krahasuar me fuqinë blerëse) Rritja e pagës mesatare dhe pagës minimale në shoqëri Përqindja e varfërisë e në… Continue reading Parametrat e matjes së suksesit të qeverisë

Ajri dhe uji

Nga tribuna shkencore e mbajtur sot me 25 janar në Hotel Sirius. From science tribune held today on January 25 in hotel Sirius.