Printerët 3D

KSEA Technology shpk dhe ELEKTROSTUBLLA shpk fillojnë prodhimin e printerëve 3D. Prodhimi i të gjitha versioneve do të jetë me kod të hapur (open source) dhe me çmime shumë ekonomike. Pjesa më e madhe e printerëve është prodhim vendor si profilet e aluminit, pjesët e printuara 3D etj. Të gjitha prodhimet kanë garanci në afat… Continue reading Printerët 3D

Filluan printimet 3D

Në natyrën e bukur të Stubllës filluan printimet 3D. Zhvillim i makinerive dhe teknologjive të reja nga KSEA Technology dhe Elektrostublla.

KSEA Technology dhe Elektrostublla nënshkruajnë marrëveshjen për automatizimin e linjave prodhuese.

KSEA technology do të automatizon linjat e prodhimit të kompanisë Elekrtostublla në Viti. Puna fillon me automatizimin e mbështjelljes së tubove të valëzuara dhe do të vazhdon me automatizimin e linjës me presa për injektim të plastikës. Qëllimi është rritja e produktivitetit, përmirësimi i cilësisë dhe ulja e kostove. Ku automatizim të linjave prodhuese do… Continue reading KSEA Technology dhe Elektrostublla nënshkruajnë marrëveshjen për automatizimin e linjave prodhuese.

Mini fabrika për riciklim dhe përpunim të plastikës

KSEA technology zhvillon kompletin nga tri makineri për riciklim dhe përpunim të plastikës. Ky komplet përbëhet nga tri makineri komplementare. 1. Mulliri (shredder) për bluarje, thërrmim të plastikës me kapacitet 15 kg në orë 2. Ekstruder për prodhim të filamentit për printera 3D 3. Printer 3D më me mundësi prodhimi të detajeve të mëdha me… Continue reading Mini fabrika për riciklim dhe përpunim të plastikës

Bizneset e vogla pas pandemisë

Electronics industry and computer classroom.

Pas një muaji në rastin më të mirë ose pas një viti në rastin më të keq edhe kjo pandemi do të merr fund. Çka pastaj? Si do të jetë ekonomia pas virusit Corona Covid-19? Cilat janë zgjidhjet dhe rrugëdaljet? Mijëra biznese të vogla dhe të mesme dhe ato individuale në Kosovë do të mbyllën… Continue reading Bizneset e vogla pas pandemisë

Prodhimi i filamentit për printerë 3D në Kosovë

KSEA Technology në bashkëpunim me Elektrostublla do të fillon së shpejti prodhimin e filamenteve për printerë 3D nga materialet në fillim: ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) PLA (Polylactic Acid) PET (PolyEthylene Terephthalate) Nylon duke vazhduar në pjesën e dytë me materialët tjera si: 4. PolyEthylene Trimethylene Terephthalate PETT (PolyEthylene Trimethylene Terephthalate) PVA (Polyvinyl alcohol) Dhe në… Continue reading Prodhimi i filamentit për printerë 3D në Kosovë

Parametrat e matjes së suksesit të qeverisë

Parametrat e matjes së suksesit të qeverisë në Kosovë Shqipëri dhe kudo: Rritja tremujore e GDP Per capita (Të hyrat e tërësishme për frymë) Rritja tremujore e GDP PPP Per capita (Të hyrat e tërësishme për frymë krahasuar me fuqinë blerëse) Rritja e pagës mesatare dhe pagës minimale në shoqëri Përqindja e varfërisë e në… Continue reading Parametrat e matjes së suksesit të qeverisë

Zhvillim i qëndrueshëm vjetor dyshifror i Kosovës është i mundshëm

Historia na jep shumë raste të shteteve me zhvillim të qëndrueshëm vjetor që i afrohet ose e tejkalon 10%. Kosova mund dhe duhet ta bëj këtë dhe sot është momenti i përshtatshëm. Nëse nuk shfrytëzohet tani ky kombinim i rrethanave vështirë që do të përsëritët në të ardhmen. Kosova ka pas një zhvillim konstant që… Continue reading Zhvillim i qëndrueshëm vjetor dyshifror i Kosovës është i mundshëm

Published
Categorized as Economy